Dimitri Leue

° 18/04/1974
Deze Mortselse theatermaker, schrijver studeerde af aan het Conservatorium van Antwerpen waar hij les kreeg van o.a. Dora van der Groen, Ivo Van Hove, Peter Van den Eede en Frank Focketyn. Dankzij Oda Vaneygen en Barbara Wyckmans groeide Dimitri Leue snel uit tot een vaste waarde in de theaterwereld die zich richt tot kinderen en jongeren.
Hij werd door Vaneigens, Windkracht 10 en Teamspirit een bekend gezicht.  Ook was hij op Ketnet te zien bij W@=D@, Mijn dans is top!, Urban is top! en Circus voor Dimmies.

In het begin van zijn carrière maakte hij veel voorstellingen over de liefde en ook nog wat verdriet. Met de Kakkewieten speelde hij zowel op Pukkelpop als op het Theaterfestival, zij maakten voorstellingen met een hoek af. Later maakte hij met zijn oom Warre Borgmans en Antoon Offeciers een trilogie rond psychische aandoeningen. In samenwerking met Rataplan en TEGEK!?
Met zijn broer, Kristoff Leue, en Pieter Embrechts creëerde hij  de multiculturele, transmediale voorstellingen van W@=D@ in hetpaleis. Hij schreef en speelde ook een heel palmares ecologische voorstellingen bij elkaar.
Zijn voorliefde voor klassieke muziek werd duidelijk door zijn samenwerkingen met het Antwerps Symfonisch Orkest, de Singel en de pianist, Kiyotaka Izumi.